Loading...

Tips

Zes tips om jouw eigen digital signage communicatie succesvol op te starten

Investeren in digital signage is belangrijk maar waar moet je nu op letten?

Digital signage is hip! Schermen zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Schermcommunicatie wordt massaal ingezet als handige tool om een boodschap over te brengen. Dit geldt voor verschillende sectoren. Digital signage, ook wel narrowcasting genaamd, is een vaste waarde in zowel in B2C- als in B2B-organisaties. Ook de gezondheidssector en horeca ontsnappen niet aan het fenomeen. Interesse om digital signage ook voor jou bedrijf op te starten? Wij geven je graag enkele handige tips mee.

1. Kies voor gebruiksvriendelijke software. Je investeert beter in een kwalitatieve oplossing waarbij de medewerkers efficiënt en snel informatie op schermen kunnen plaatsen in plaats van een goedkope oplossing waarbij er veel meer tijd verloren gaat. Dit komt alleen maar ten goede van de werkvreugde van de gebruiker.

2. Innovatie is belangrijk want digital signage verandert snel. Wat je vandaag aankoopt, is misschien morgen opnieuw verouderd. Ga dus voor een oplossing waarbij er regelmatig nieuwigheden worden voorzien. Zo blijf je niet achter!

3. Een éénmalige investering versus een jaarlijks abonnement? Een éénmalige investering vraagt meestal een grotere hap uit het budget. De kans is ook groot dat het pakket modulair opgebouwd is, waarbij er nog extra investeringen vereist zijn zoals een onderhoudscontract, aankoop van mediaspelers, etc. Een jaarlijks abonnement omvat (in de meeste gevallen) veel meer.

4. Kies voor een oplossing met extra diensten! Digital signage is een technische oplossing. Ondersteuning is hierbij belangrijk! Is een support-abonnement inbegrepen? Kan je zelf eigen content toevoegen zonder tussenkomst van de ontwikkelaar/integrator? Zijn er updates voorzien? Is hardware inclusief of dien je dit steeds opnieuw aan te kopen?

5. Ga voor een gestructureerd communicatieplan. Denk goed na waarvoor je de schermen wilt gebruiken. Is dit om interne informatie mee te delen of wil je de beleving in een winkelpunt vergroten? Hoe vaak worden de schermen voorzien van nieuwe inhoud?

6. Maak gebruik van widgets! Widgets bevatten een integratie met externe bronnen, zoals het weer, nieuwsitems, sociale media en kalenderintegratie. Deze widgets worden volautomatisch uitgelezen en gaan de aandacht vragen van je doelgroep. Je hoeft er zelf niets voor te doen.