Loading...

Digital Signage

Wat is Digital Signage?

Wat is "Digital Signage"?

Geen eenvoudige term, durven we eerlijk toegeven. Zeker niet wanneer we onszelf willen voorstellen tijdens een netwerkevenement (bijvoorbeeld naar het einde van de avond). Scoops is een "digital signage"-oplossing. Maar wat is dat nu juist? "Digital signage" is een manier om vanuit één centraal punt informatie te sturen naar een groep van beeldschermen of naar één specifiek scherm. Via een gebruiksvriendelijk platform wordt alles centraal beheerd en kan een klant heel snel, gericht en dynamisch zijn doelpubliek bereiken.

Alternatief voor drukwerk

"Digital signage" wordt vaak als alternatief gebruikt voor gedrukte media zoals posters, A4-papier, printjes en Ad Valvas-borden. Het gebruik van foto's en video’s die op een dynamische wijze op de schermen verschijnen, zorgt ervoor dat men de aandacht van de doelgroep grijpt én vasthoudt. Daar waar drukwerk intensief, kostelijk én tijdrovend is, is het bij "digital signage" mogelijk om met behulp van enkele muisklikken de inhoud op de schermen te wijzigen. Bovendien zeggen bewegende beelden zoveel meer dan statische beelden.

Bereik je doelgroep sneller

De inhoud op de schermen wordt gestuurd op basis van tijd, locatie en doelgroep én varieert per sector. Daar waar in een bedrijfsomgeving "digital signage" gebruikt wordt om interne informatie mee te delen, wordt de toepassing in winkelpunten gebruikt om actie en promoties uit te lichten. Aangezien alles van één centraal punt gestuurd wordt, kan een klant in enkele seconden zijn boodschap aanpassen.

Synoniemen voor "digital signage"

Er bestaan veel synoniemen voor "digital signage": narrowcasting, gerichte schermcommunicatie, beeldschermcommunicatie, digital out of hoom (DOOH), digitale informatieborden en ga zo maar door. We leven in een cultuur waar veel informatie wordt gedeeld, "digital signage" helpt organisaties om de juiste doelgroep te bereiken op het juiste moment